Každým nákupem nad 400 Kč nyní daruješ Earthkarma čepici lidem v nouzi.

Proč je konopné oblečení dobrá volba

Konopí, krásně zelená rostlina s typickými úzkými a špičatými listy. A právě ona významně pomáhá nejen na poli alternativní léčby a přírodní kosmetiky, ale směle se angažuje také v oděvním průmyslu. Jaké jsou výhody konopného oblečení a s jakými dalšími produkty z konopí se můžeme setkat?

3 hlavní výhody konopného oblečení

Konopné oblečení je jedním z typů udržitelné módy a má celou řadu vlastností, které oceníme nejen my, ale také životní prostředí. Napříč Kanadou, Evropou a Spojenými státy se pěstuje bez zásahu chemikálií a jeho zpracování probíhá také ekologickou formou.

Slow fashion banner

Navíc je využita téměř celá rostlina, takže se spotřebovává v maximální možné míře.

Konopné oblečení umí být šetrné k pokožce

Konopné oblečení nedráždí pokožku a má přirozené antibakteriální vlastnosti. Na základě toho je vhodné jako oblečení pro atopiky a pro osoby s citlivou kůží.

Konopí je pevnější a odolnější než bavlna

Vlákna konopného oblečení jsou velmi pevná a odolná, a proto si buďte jisti, že pokud si tento druh oblečení zakoupíte, vydrží vám po dlouho dobu. Navíc s každým praním se jeho vlákna ještě zjemňují a změkčují. To ale není vše. Oblečení z konopí je odolné také vůči plísním a UV záření.

Oblečení z konopí velmi dobře izoluje

Zejména v kombinaci s biobavlnou vás oblečení z konopí chrání před chladem, udržuje tělesné teplo a současně je výborně savé a prodyšné. Hodí se tak pro nošení v letních měsících i během zimy. 

Konopné oblečení

Konopí nabízí téměř nekonečné možnosti využití

Oblečení z konopí netvoří jen trička a základní kusy oblečení. V současné době se z konopí vyrábí opravdu široká paleta oděvů: konopné kalhoty, konopné šaty, sukně i kraťasy, konopné halenky, pyžama, konopné ponožky a mnohé další prádlo.

Podoba konopí jako konopného oblečení není ale zdaleka jediná. Už dlouho dobu můžeme o své tělo pečovat také s konopnou kosmetikou, jakou jsou šampony, krémy na akné a ekzémy, masti na bolesti kloubů a svalů aj., a dále můžeme mezi výrobky z konopí zařadit také konopné boty, konopné tašky, konopné peněženky, konopné batohy a další eco oblečení s obsahem konopí.

Vyzkoušejte i vy kouzlo konopí a zamilujte si pohodlné konopné oblečení stejně jako konopnou kosmetiku. Obojí vám nejen zpříjemní život, ale rovněž pomůže zlepšit místo, kde žijeme. Proto se neostýchejte a udělejte krok vpřed do světa bio oblečení, bio kosmetiky a bio produktů jako takových.