Každým nákupem nad 400 Kč nyní daruješ Earthkarma čepici lidem v nouzi.

Jakou roli hraje JIN a JANG v lásce

Energie jin a energie jang spolu tvoří krásný celek. A stejně tak může vzniknout i vyrovnané a úspěšné partnerství. Láska ve své nejvyšší podobě.

Starověká čínská filozofie jin-jang rozděluje životní energii na stejné, ale opačné poloviny. Jedna polovina je ženský jin, zatímco druhá polovina je mužský jang. To však neznamená, že ženská energie patří výhradně ženě, nebo že mužská energie patří výhradně muži. Lidská bytost by měla mít zdravou rovnováhu obou energií.

Význam jin jang v lásce nebo ve vztahu nemusí nutně záviset na vašem pohlaví, ale spíše pozitivní a negativní aspekty. Jin a jang poukazují na touhu po vyváženém vztahu, mají představovat celistvost.

VLASTNOSTI ENERGIE Jin

Osoba s výraznou energií Jin vykazuje pasivnější postoj k životu. Tento člověk je v obtížných situacích uvolněný a často docela klidný. Jinoví lidé si užívají samotu a tiché, klidné prostředí, jako je tichá zahrada nebo procházky lesem. Jinoví lidé jsou dobře upravení a rádi si vytváří domov, takové “hnízdečko” pro sebe a své rodiny. Příliš mnoho energie jinu však také může způsobit, že se život bude zdát poněkud pomalý.

VLASTNOSTI ENERGIE JANG

Jangový člověk má vysokou hladinu energie a je neustále v pohybu. Tato osoba má silné tvůrčí schopnosti, které se chtějí realizovat. Tito lidé často potřebují jeviště, diváky a mnoho lidí k výměně nápadů. Jsou impulzivní a plní vzrušení. Příliš mnoho jangové energie však může člověka také učinit velmi agresivním a náročným.

Tyto dvě životní energie identifikují polární protiklady, které se navzájem přitahují a společně vytvářejí celek a vyváženou energii.

Energie takového romantického a milostného vztahu je nezávislá na pohlaví páru.

Jako pár mohou být tyto energie sdíleny v různé míře a v různém množství, čímž vzniká úžasně harmonický vztah.

Jin - ženský element Jang - mužský element
Magnetický Elektrický
Vnitřní svět Vnější svět
Výdech Nádech
Pocity Myšlenky
Jednota Individualita
Klid Pohyb
Přijímání Dávání
Celek Detail
Obsah Tvar
Kreativita Logika
Moudrost Síla
Flexibilita Stabilita

 

I když se svět skládá z mnoha různých, někdy protichůdných sil, síly jin a jang spolu mohou existovat a doplňovat se. Někdy jsou síly opačné povahy dokonce na sobě závislé. Povaha jin-jang spočívá ve vzájemné výměně a interakci obou složek. 

Taková změna ze dne na noc je skvělým příkladem, jelikož beze světla by nebylo tmy. To je důvod, proč je rovnováha jin a jang tak důležitá. Pokud je jin silnější, jang bude slabší a naopak. Jin a jang lze za určitých podmínek zaměnit, takže jin a jang obvykle nejsou samy. Jinými slovy, prvky jinu mohou obsahovat určité části jangu a jang může obsahovat některé složky jinu, odtud známý černobílý symbol.

Význam symbolu jin a jang a jeho role v lásce

Historický původ symbolu Jin Jang

Grafické znázornění jin a jang je v čínštině známé jako „Taijit“ a je to diagram znázorněný v pozici zaoblené sinusové čáry v černé a bílé. Jeden z prvních grafů tohoto typu vytvořil Lai Zhide (1525-1604), který byl praktikujícím taoistou dynastie Ming.

To, co je stále známé jako symbol jin a jang, se nazývá „raný Taijit“. Ten je poprvé zmíněn v knize Discerns on the Diagrams of Mutations napsané během dynastie Čching (1644-1912).

V tomto diagramu mají přechodové síly status Ryb (černá představuje sílu jin a bílá představuje sílu jang). Každý z nich má kapku barvy, která má symbolizovat vzácnou sílu.

V Earthkarmě jsme chtěli vytvořit produkt, který ztělesňuje tento princip a zároveň pomáhá tyto energie žít. Proto jsme navrhli partnerský náramek Earthkarma JIN JANG.

Eartkarma náramky Jin Jang pro páry a zamilované

Černobílé drahokamy mají představovat dvě rozdílné osobnosti v partnerství, které k sobě stejně jako jin a jang skvěle zapadají a doplňují se. Protože dohromady tvoří krásný celek.

  • Onyx - ochranný kámen, který posiluje lásku a dává důvěru.
  • Měsíční kámen - kámen, který přináší úspěch v lásce.

Tato láska vás přenese na Měsíc.

Zde je několik pěkných citátů lidí, kteří pochopili princip jin-jang.

  • "Pár má křídlo lásky a pár má křídlo svobody – ani jeden z nich neumí létat. K letu potřebujete dvě křídla." - Osho
  • "Láska je dávat a brát – a vždy začíná dáváním. V tom spočívá největší tajemství lásky." - Kurt Toepperwein
  • "Zpívejte a tančete spolu a veselte se, ale nechte každého z vás být sám, jako jsou struny loutny samy a stále se chvějí při stejné hudbě." - Chálil Džibrán

Více partnerských náramků najdete zde.